Bruschetta met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas

Bruschetta zoals hier beschreven is typisch zo’n klassieker waarvan je je afvraagt waarom het ooit een klassieker is geworden… Lastige start, nietwaar? Ik verklaar me nader. OK, het is gewoon heel erg lekker. Vanuit die kwaliteit is het logisch dat ‘de Bruschetta’ het tot klassiek gerecht heeft weten te schoppen. Maar het is meteen ook een gluiperig gerecht. Het doet zich voor als appetizer. Als ‘bijgerecht-bij-de-borrel’. Vervolgens smul je er altijd te veel van weg waardoor je eigenlijke diner er bij inschiet. Geen trek, want je al te buiten gegaan aan Bruschetta! Sneaky Sandwich zou deze Italiaanse gluiperd dus ook kunnen heten… Een geef toe: op alleen Bruschetta de avond en nacht in is wellicht ook wat ‘mager’. Wat spreken we dus af? Bruschetta als diner op ‘balansdagen’. Of zó royaal met tomaat, kaas en bascilicum beleggen dat je aan je 2 ons groente komt!

12 stuks

15 minuten bereiden

Ingrediënten
3 middelgrote tomaten, in stukjes
12 verse basilicumblaadjes, in reepjes
3 eetlepels olijfolie
12 dikke sneetjes stokbrood (oudbakken)
2 teentjes knoflook, gehalveerd
50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiden
Doe de stukjes tomaat in een kom en schep er de reepjes basilicum, olijfolie en wat zout en peper door.

Rooster de sneetjes brood goudbruin onder een hete grill. Wrijf ze dan in met de knoflook.

Schep net voor het serveren een beetje tomatenmengsel op de bruschetta en garneer met versgeschaafde Parmezaanse kaas. Serveer deze hapjes koud.

Recept bron: Okoko recepten.

Comments

Leave a Reply