Mosselen met mosterdmayonaise

Het mooie van mosselen: kom je een week te vroeg bij de visboeren, dan bezweren ze bij hoog en bij laag dat die schelpdieren ‘nu echt niet te eten zijn’ en ‘volledig buiten het seizoen zijn’. Kom je de week er op, dan blijken ze volop leverbaar. En dat is nu dus ook het geval. Voortaan dus die opmerkingen aanluisten als: “De groothandel levert nog niet, dus heb ik ze niet.” Een ritje naar Zeeland is voor de echt ongeduldigen ook een optie. Daar zijn ze gewoon het hele jaar door te krijgen. En net zo lekker al ‘in het seizoen’…

4 personen

15 minuten bereiden

Ingrediënten
4 eidooiers
2 eetlepels mosterd (lekkere zachte, niet te zure mosterd)
500 ml arachideolie (andere olie mag ook)
scheutje arachideolie of zonnebloemolie (géén olijfolie)
zakje soepgroenten (géén mosselgroenten), fijngesneden
1 ui, fijngesneden
4 kilo mosselen, gewassen en uitgelekt

Bereiden
Maak de mosterdmayonaise: roer de eidooiers, mosterd en een klein beetje zout tot een gladde massa. Voeg daarna onder voortdurend roeren de olie in een zacht straaltje toe, zodat de olie opgenomen wordt en de mayonaise bindt tot een mooie homogene saus. Schenk een glas Sauvignon-Blanc in voor u en uw tafelgenoten. Verhit een grote pan (minimaal een 6 literpan) op hoog vuur met een scheutje olie. Voeg als de olie heet is de groenten en ui toe en roer deze ½ minuut door. Voeg nu in één keer de mosselen toe en sluit de pan direct met het deksel luchtdicht af. Schud om de ½ minuut de mosselen om, zonder de deksel van de pan te nemen. De mosselen garen nu in hun eigen vocht en stoom en de groenten geven hun smaak en geur af. Kijk na 5 minuten of de mosselen open staan. Als de schelpen open staan, zijn de mosselen gaar. Haal dan direct de pan van het vuur. Zet de pan gewoon gezellig op tafel. Mosterdmayonaise, salade en friet of brood erbij. Geniet ervan!

Recept bron: Okoko recepten.

Comments

Leave a Reply