Aspergesoep met gerookte zalm

De bestelling van twee weken geleden laat nog even op zich wachten. Die asperges groeien kennelijk nogal langzaam daar in het oosten van het land… In voorbereiding op de schranspartij, ook maar weer even gekeken hoe je van de schillen (nooit weggooien!) een verrukkelijke aspergesoep maakt. Kwam dit recept tegen op de eigen okoko-receptensite. Met zalm erbij. Moet goed zijn. Normaal trek ik de schillen altijd in water. Daarna zeven en de zoek verder afmaken (met een roux voor een gebonden aspergesoep). In dit recept gaat het anders: eerst smoren en bloem meebakken. Soort instant rouw met aspergeschillen… Eens kijken of dat anders smaakt.

4 personen

55 minuten bereiden

Ingrediƫnten
schillen en ‘kontjes’ van ca. 25 asperges
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
1 liter groentebouillon
100 ml wijn
100 ml room
2 gekookte asperges, in stukjes
100 g gerookte zalmsnippers

Bereiden
Smoor de schillen en de kontjes van de asperges in de boter. Strooi de bloem erover en bak deze even mee.

Voeg de bouillon, de wijn en de room toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen en passeer de soep door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de zalm en de asperges over vier borden en schenk de warme soep erover. In plaats van zalm kun je ook gerookte paling of een andere vissoort gebruiken.

Recept bron: Okoko recepten.

Comments

Leave a Reply