Rodekool met appeltjes

Uit de vriezer of vers van het land maakt niet uit. Qua vitamines dan. Het in kookbare stukken snijden van zo’n landkool is en blijft een p*kkeklus. Gewoon een diepvriespak dus. Maar dan wel met wat grove rode kool. Niet van die gemalen kinderpoep. Gerecht is een klassieker in deze tijd van het jaar. Eigenlijk lekker bij alles. Dus niet alleen bij een stukje gebraden Bambi… Voor die appels doen grote Goudrenetten het goed!

4 personen

45 minuten bereiden

Ingrediënten
1 rode kool van ca. 800 g
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 eetlepels azijn
2 kleine zoetzure appels, elk in 8 partjes
2 eetlepels suiker
25 g boter
1 volle theelepel maïzena

Bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd hem in vieren en verwijder de harde stronk. Snijd of schaaf de kool in flinterdunne reepjes.

Breng in een pan de kool met 200 ml water, het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblad, azijn en een snufje zout aan de kook. Kook de kool met de deksel op de pan in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Schep af en toe om.

Schep de appel, suiker en boter door de kool en laat met het deksel schuin op de pan nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.

Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en het laurierblad en maal er naar smaak peper over.

Roer de maïzena en 1 eetlepel water door elkaar en bind daarmee het stoofvocht.

Recept bron: Okoko recepten.

Comments

Leave a Reply